Sidro i nada

  • Carlos Marques-Marcet
  • Španjolska, UK
  • 2017
  • 113'
  • Tierra firme

[IZVAN KONKURENCIJE]

Kat i Eva uživaju u jednostavnom boemskom životu na tijesnom riječnom brodu koji polako klizi londonskim kanalima ugledajući se dobrim dijelom na Evinu majku koja je živjela u komuni. Kat je zadovoljna situacijom, ali Eva želi dijete. Tad se pojavi Roger, Katin veseli i nespretni prijatelj iz Barcelone koji osim dobrog humora ima i spermu koja je potrebna za stvaranje živog bića. Jedne pijane večeri trojac donose brzopletu odluku i tako kreće Evina dugo očekivana trudnoća. Ipak, postoji problem: nitko od njih nije siguran koju ulogu želi ili može imati u životu budućeg djeteta. Pametna i pristupačna priča o emocionalnom putovanju Eve i Kat iskreno je promišljanje moderne ljubavi i obitelji.

Podnaslovi: HR, EN

Carlos Marques-Marcet

Njegov redateljski prvijenac 10.000 KM (2014.) osvojio je nagradu za najboljeg redatelja na 29. dodjeli Goya i nagradu za najbolji prvi scenarij na Filmskom festivalu u Málagi 2014. godine. Sidro i nada (2017.) njegov je drugi dugometražni film.

Sidro i nada

Režija
Carlos Marques-Marcet
Scenarij
Carlos Marques-Marcet, Jules Nurrish
Glumci
Natalia Tena, Oona Chaplin, David Verdaguer, Geraldine Chaplin
Direktor fotografije
Dagmar Weaver-Madsen
Montaža
Carlos Marques-Marcet, Juliana Montañés, David Gallart
Producent
Sergi Moreno, Tono Folguera, Sophie Venner
Produkcija
Lastor Media, Vennerfilm, LA Panda
Festivali i nagrade
Seville European Film Festival 2017; Seattle Int’l Film Festival 2017; BFI London Film Festival 2017; Int’l Film Festival Rotterdam 2018; SXSW 2018; Transilvania Film Festival 2018 – Best Performance Award

Ostali filmovi iz ovog programa