Dragi sine

  • Mohamed Ben Attia
  • Tunis, Belgija, Francuska, Katar
  • 2018
  • 100'
  • Weldi

Riah je vozač viličara u tuniskoj luci i sprema se u mirovinu. U središtu njegova života sa suprugom Nazoli je Sami, njihov sin jedinac koji se sprema za ispite u srednjoj školi. No dječakovi uzastopni napadaji migrena roditeljima uzrokuju velike brige. Kad se napokon čini da je Samiju bolje, mladić nestaje. Dragi sine, čiji su koproducenti slavni autori Luc i Jean-Pierre Dardenne, prikazan je u ovogodišnjem programu 15 dana autora u Cannesu, u Karlovim Varima i na drugim festivalima.

Podnaslovi: HR, EN

Mohamed Ben Attia

Nakon studija na Visokoj poslovnoj školi u Kartagi (IHEC) studirao je na Sveučilištu Valenciennes u Francuskoj. Svoj filmski prvijenac Hedi režirao je 2016. godine osvojivši nagrade za najbolji prvi film i Srebrnog medvjeda za najboljeg glumca na Berlinaleu. Njegov kratki film Selma (2014) prikazan je na festivalu u Clermont-Ferrandu.

Dragi sine

Režija
Mohamed Ben Attia
Scenarij
Mohamed Ben Attia
Glumci
Mohamed Dhrif, Mouna Mejri, Zakaria Ben Ayed, Imen Chérif, Taylan Mintas, Tarik Copti
Direktor fotografije
Frédéric Noirhomme
Montaža
Nadia Ben Rachid
Producent
Dora Bouchoucha, Luc and Jean-Pierre Dardenne, Nadim Cheikhrouha
Produkcija
Nomadis Images, Les Films du Fleuve, Tanit Films
Festivali i nagrade
Cannes Film Festival 2018 – Directors’ Fortnight; BFI London Film Festival; Chicago Int’l Film Festival; Karlovy Vary Int’l Film Festival; Viennale 2018; Stockholm Int’l Film Festival; Helsinki Int’l Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa