Sve je dobro

  • Eva Trobisch
  • Njemačka
  • 2018
  • 90'
  • Alles ist gut

Ako ne vidiš probleme, onda ih ni nemaš. To je Jannein stav o činjenici da ju je šogor novog šefa prisilio na seks. Incident će zatajiti i pustiti da stvari teku svojim tokom, ali šutnja će imati posljedice, i to ne samo za njezinu vezu s partnerom Pietom. Diplomski film Eve Trobisch prikazan je i nagrađen na Festivalu u Locarnu (Nagrada Swatch za najbolji prvi dugometražni film), a osvojio je i nagradu za najbolju režiju, najbolju glumicu i Nagradu FIPRESCI u programu novog njemačkog filma na ovogodišnjem festivalu Filmfest München.

Podnaslovi: HR, EN

 

Eva Trobisch

Rođena je 1983. godine u Berlinu. Radila je kao asistentica u kazalištu, a potom na filmu. Godine 2009. upisala je režiju na Fakultetu za televiziju i film (HFF) u Münchenu, bila je na razmjeni na Umjetničkoj školi Tisch Sveučilišta u New Yorku, a na Londonskoj filmskoj školi (LFS) upisala je 2015. godine magistarski studij scenaristike. Sve je dobro je njezin diplomski film.

Sve je dobro

Režija
Eva Trobisch
Scenarij
Eva Trobisch
Glumci
Aenne Schwarz, Andreas Döhler, Hans Löw, Tilo Nest, Lisa Hagmeister, Lina Wendel
Direktor fotografije
Julian Krubasik
Montaža
Kai Minierski
Producent
Trini Götze, David Armati Lechner, Wasiliki Bleser
Produkcija
Trimafilm, Starhaus Filmproduktion, Hochschule für Film und Fernsehen München (HFF)
Festivali i nagrade
Locarno Film Festival 2018 – Swatch First Feature Award; Filmfest Munich 2018 – Best Director, Best Actress, FIPRESCI Prize in New German Cinema Section

Ostali filmovi iz ovog programa