Ne ostavi traga

  • Debra Granik
  • SAD
  • 2018
  • 109'
  • Leave No Trace

Veteran Will i njegova kći Tom godinama žive gotovo idiličnim životom izvan sustava u velikom prirodnom rezervatu u Oregonu. Sami traže hranu daleko od vlasti, a Will prenosi vještine preživljavanja i moralne vrijednosti svojoj pametnoj i znatiželjnoj kćeri. Kad ih otkriju, potjeraju ih iz parka i predaju ih socijalnim službama. Službe čine sve što mogu da otac i kći ostanu zajedno, ali prilagođavanje društvu veliki je problem, pogotovo za traumatiziranog Willa. Granik, koja se već proslavila otkrićem Jennifer Lawrence u filmu Zimska kost (prikazan na ZFF-u 2010. godine), ponovno je pronašla iznimno talentiranu glumicu. Film je premijerno prikazan na Sundanceu, a zatim u Cannesu (15 dana autora), Torontu itd.

Podnaslovi: HR

Debra Granik

Njezin prvi film Down to the Bone donio joj je nagradu za najbolju redateljicu 2004. godine na Sundanceu. Film Zimska kost (2010.) nominiran je za četiri Oscara, uključujući i za najbolji film. Godine 2014. Granik je režirala dugometražni dokumentarac Stray Dog.

Ne ostavi traga

Režija
Debra Granik
Scenarij
Debra Granik, Anne Rosellini
Glumci
Ben Foster, Thomasin Harcourt McKenzie, Jeff Kober
Direktor fotografije
Michael McDonough
Montaža
Jane Rizzo
Producent
Anne Harrison, Linda Reisman, Anne Rosellini
Produkcija
Harrison Productions, Bron Studios, First Look Media
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival 2018; Cannes Film Festival – Directors’ Fortnight 2018; San Francisco Int’l Film Festival 2018; Atlanta Film Festival 2018; Sydney Film Festival 2018; Toronto Int’l Film Festival 2018; Independent Film Festival Boston 2018 – Grand Prix

Ostali filmovi iz ovog programa