Serijal Kišne gliste

  • Jaromír Gál
  • Češka
  • 2015
  • 3x9'
  • Žížaláci

Žabice
Kad prestane kiša, kišne gliste izvire iz rupe i počnu partiju šumskog golfa. No njihovu igru prekine uplakani žabac koji ne može doći do svoje žabice jer je zapela s druge strane prometne ceste! Kišne gliste dosjete se odličnog rješenja koje će pomoći svim žabama koje žive u šumi.

[bez dijaloga]

Zeko
U svijetu kišnih glisti prestanak kiše označava početak igre. Ovaj put zabavu pronalaze u balonima od sapunice. No zabavu prekida uplakani zeko izgubljen u kukuruzištu. Kišne gliste pokušavaju ga utješiti radeći balone od sapunice, ali uskoro shvate da im se približava veliki kombajn koji sakuplja kukuruz.

Četverokotač
Kišne gliste provode mirno jutro nakon kiše igrajući tenis u šumi. No uskoro ih uplaši glasna buka. To je četverokotač koji vozi šumom i uništava sve pred sobom ostavljajući tragove guma, gazeći cvijeće i gljive! Kad krene u smjeru velike blatne bare, kišne gliste pokušavaju ga zaustaviti, ali on padne u duboko blato i više se ne želi upaliti.

Jaromír Gál

Umjetnik, animator, scenarist i redatelj. Napisao je scenarije za dječju televizijsku seriju Bugo and Picola (1998.), Gogo and Figi (2007.) i serijal Kišne gliste, koji je i animirao i režirao.

Serijal Kišne gliste

Režija
Jaromír Gál
Scenarij
Jaromír Gál
Direktor fotografije
Zuzana Bukovinská, Martin Procházka
Montaža
Magda Sandersová
Produkcija
Czech Television

Ostali filmovi iz ovog programa