Moje divlje srce

  • Hanno Olderdissen
  • Njemačka
  • 2017
  • 110'
  • Mein wildes Herz

Sedamnaestogodišnja Jana živi s urođenom srčanom manom. Jednog dana odlučuje da joj je dosta i doktora i operacija i lijekova. Počinje živjeti ne mareći za posljedice, što zabrinjava njezine roditelje i dečka Samija. Oni bi željeli da se podvrgne eksperimentalnoj operaciji koja bi joj mogla spasiti život. Kad upozna povučenog trenera džokeja i naizgled divljeg pastuha po imenu Rock My Heart, postaje jasno da samo ona može raditi s tom osjetljivom životinjom. Paul je nagovori da se s Rockom prijavi za utrku, no hoće li se moći utrkivati usprkos lošem zdravlju? Film je premijerno prikazan na festivalu u Torontu (TIFF Kids) 2017. godine gdje je osvojio nagradu publike.

Podnaslovi: HR, EN

Hanno Olderdissen

Studirao je filmsku režiju na Međunarodnoj filmskoj školi (IFS) u Kölnu, gdje je 2008. diplomirao s nagrađenim kratkometražnim filmom Robin. Od ostalih filmova izdvajaju se Family Affairs (2015.) i Wendy 2 – Best Friends Forever (2017.)

Moje divlje srce

Režija
Hanno Olderdissen
Scenarij
Clemente Fernandez-Gil
Glumci
Lena Klenke, Dieter Hallervorden, Emilio Sakraya, Annette Frier, Vedat Erincin, Johann von Bülow, Michael Lott, Milan Peschel, Anneke Kim Sarnau
Direktor fotografije
Sten Mende
Montaža
Claudia Wolscht
Producent
Boris Schönfelder, Christine Strobl, Marc Gabizon, David Kehrl, Antonio Exacoustos
Produkcija
Neue Schönhauser Filmproduktion, Wild Bunch Germany
Festivali i nagrade
TIFF Kids 2017 – People’s Choice Award, Best Feature Film; Zlín Film Festival 2018

Ostali filmovi iz ovog programa