Dvostruki životi

  • Olivier Assayas
  • Francuska
  • 2018
  • 107'
  • Doubles vies

Egzistencijalističke krize, izdaje i nesporazumi povezuju dva ljubavna para dok se u pozadini njihovih odnosa odvija kriza tiskanih medija, digitalna revolucija u izdavačkoj industriji i jača uloga društvenih mreža u kulturi. Uspješni pariški izdavač Alain, koji se teško nosi s digitalnim novostima u izdavaštvu, zabrinut je zbog novog rukopisa jednog od svojih dugogodišnjih autora, Léonarda, koji je napisao još jedan roman u kojem reciklira svoju ljubavnu aferu s omanjom zvijezdom. Alainova žena, poznata kazališna glumica Selena, drugačijeg je mišljenja. Film je premijerno prikazan ove godine u Veneciji, a potom i na festivalu u Torontu.

Podnaslovi: HR, EN

Olivier Assayas

Kratkometražne filmove počeo je snimati dok je radio kao jedan od urednika za Cahiers du Cinéma (1980. – 1985.). Nakon debitantskog filma Désordre, nagrađenog na Tjednu kritike u Veneciji, režirao je Irma Vep (1996.), Cold Water (2004.), Demonlover (2002.), Čista (2004.), Oblaci nad Sils Marijom (2014), Stilistica (2016.), koji su svi prikazani, a neki i nagrađeni u Cannesu.

Dvostruki životi

Režija
Olivier Assayas
Scenarij
Olivier Assayas
Glumci
Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne, Nora Hamzawi, Christa Théret, Pascal Greggory
Direktor fotografije
Yorick Le Saux
Montaža
Simon Jacquet
Producent
Charles Gillibert
Produkcija
CG Cinéma, Vortex Sutra, Arte France Cinema, Playtime
Festivali i nagrade
Venice Film Festival 2018; Toronto Int’l Film Festival 2018 – Special Screening, Milano Film Festival 2018; New York Int’l Film Festival 2018

Ostali filmovi iz ovog programa