Pitching forum Industrije Mladost!

17.11. |  SUBOTA | 11:00 | F22
Frankopanska 22
otvoreno za javnost

U suradnji programa Industrija Zagreb Film Festivala i šest filmskih akademija iz naše regije – Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo, Fakultet dramskih umetnosti Beograd, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje i Fakultet dramskih umjetnosti Skopje – odabrano je 12 studenata te njihovih 6 projekata koji će uz edukativni program Industrija, otvoren za javnost, pohađati i pripremne radionice na kojima će razvijati svoje kratke igrane filmove.

Program Industrija Mladost! završava pitching forumom studentskih projekata. Mladi scenaristi i redatelji predstavit će svoje projekte međunarodnom panelu predstavnika postprodukcijskih studija iz regije. Najbolji projekt dobit će nagradu u obliku korištenja njihovih usluga postprodukcije. Sudionici pitchinga imaju na raspolaganju sedam minuta za predstavljanje i sedam minuta za odgovaranje na pitanja.

__________________________________________________________________________

Zahavljujemo partnerima programa studijima Vizije, Nazor i Šesnić&Turković koji su osigurali iznimno vrijedne nagrade za najbolji projekt Pitching foruma. Tvrtka Vizije poklanja kompletnu postprodukciju slike, Studio Nazor postprodukciju zvuka, a dizajnerski studio Šesnić & Turković dizajn filmskog plakata.

Članovi panela:

Kate Hide (HanWay Films), Danijel Pek (Antitalent), Goran Turković (Studio Šesnić&Turković), Tom Vujnović (Vizije), Ivan Zelić (Studio Nazor)

ADU Zagreb, Hrvatska

Tomislav Šoban, Adrijana Dimić

KRHKO

Alma gradi karijeru u Zagrebu na dva fronta. Diplomirala je glumu i traži svoju šansu preko sporednih filmskih uloga, a pokušava uspjeti i kao pjevačica. Nakon smrti oca s bratom Miroslavom naslijedila je kuću u Daruvaru gdje su oboje odrasli. Na nagovor brata, odluče je prodati. No slučajan susret sa susjedom iz mjesta otkrit će tajnu o obitelji koja će navesti Almu da promijeni odluku o prodaji.

ASU Sarajevo, BiH

Luka Vlaho, Benjamin Konjicija

TAMAGOTCHI

Nedavno razvedeni Branko ima poseban odnos sa svojim sinom Lukom koji ima poremećaj iz spektra autizma. Kad Branko dobije priliku da se pokaže kao odgovoran otac, odluči odvesti Luku na rođendansku proslavu kolegice iz razreda. No to je teže nego što se čini i Branko će morati savladati niz prepreka.

AGRFT Ljubljana, Slovenija

Matjaž Jamnik, Ana Kovačič

BLIJEDA KOŽA

Pratimo Tonju i Aleksandra i njihov odnos u dvjema fazama života. U prvoj su zaljubljeni mladi par koji očekuje dijete. U drugoj njihovu sinu Janu je osam godina, a njihova se veza raspada. Aleksandar je nezadovoljan životom i obitelj će uskoro doživjeti gnjevni ispad.

FDU Beograd, Srbija

Tamara Todorović, Andrija Dujović

VOZI ME NA MORE

Intimni film koji se bavi odnosom između oca i kćeri, odnosno odnosima jedne tinejdžerice s muškarcima, prvoj ljubavi, obitelji, ljudima i okruženju.

FDU Cetinje, Crna Gora

Mladen Ivanović, Dmitar Janjušević

PROMATRAČ

Balša je policajac koji nadgleda sigurnosne kamere. Svaki dan promatra oronulo igralište s djecom, huliganima i penzionerima. S vremena na vrijeme dobije poruku “odozgo” koji monitor treba ugasiti. Balša živi s majkom, kojoj svaki dan prenosi što je umirovljeni doktor radio na igralištu. Jednog dana dobije poruku da ugasi monitor baš u trenutku kad huligani napadnu doktora.

FDU Skopje, Makedonija

Borjan Stojkov, Dušan Efremov

KAKO SAM NAUČIO IGRATI ŠAH

U središtu filma je djed David i njegovi odnosi s ostalim članovima obitelj: suprugom Tinom, njihovom kćerkom Joanom, mužem Grigorom, sinom Lazarom i njegovom djevojkom Dolores. Obitelj provodi vikend u kućici u planinama. Djed boluje od demencije i jedva ih prepoznaje, ali njegovo se stanje naglo mijenja.