Nasljednice

  • Marcelo Martinessi
  • Paragvaj, Njemačka, Brazil, Urugvaj, Norveška, Francuska
  • 2017
  • 98'
  • Las Herederas

Chela i Chiquita potječu iz bogatih obitelji iz Asuncióna u Paragvaju, a zajedno su više od trideset godina. Nakon bezbrižnog života njihova financijska situacija nije bajna i prisiljene su polako rasprodavati svoje nasljedstvo. Kad Chiqita zbog dugova završi u zatvoru, Chela ostaje sama. Prisiljena suočiti se s novom situacijom, počinje voziti nakon dugo godina i pružati taksi uslugu skupini starijih bogatih dama. No uskoro upozna mnogo mlađu djevojku Angy s kojom započne novu vezu. Chela polako izlazi iz ljušture i počinje svoju osobnu revoluciju. Film je osvojio četiri nagrade na Berlinaleu, od toga dva Srebrna medvjeda.

Podnaslovi: HR, EN

Marcelo Martinessi

Studirao je film na Londonskoj filmskoj školi. Njegovi kratkometražni filmovi prikazani su na Berlinaleu i Clermont-Ferrandu. Bio je izvršni direktor prve paragvajske javne televizije od 2010. do puča 2012. god. Njegov kratkometražni film The Lost Voice osvojio je nagradu za najbolji kratki film u Veneciji. Ovo mu je dugometražni prvijenac.

Nasljednice

Režija
Marcelo Martinessi
Scenarij
Marcelo Martinessi
Glumci
Ana Brun, Margarita Irún, Ana Ivanova, Nilda Gonzalez, María Martins, Alicia Guerra, Yverá Zayas
Direktor fotografije
Luis Armando Arteaga
Montaža
Fernando Epstein
Producent
Sebastián Peña Escobar, Marcelo Martinessi, Agustina Chiarino Voulminot, Fernando Epstein, Christoph Friedel, Claudia Steffen, Julia Murat, Hilde Berg, Marina Perales, Xavier Rocher
Produkcija
La Babosa Cine, Mutante Cine, Pandora Film Produktion, Esquina Filmes, Norsk Filmproduksjon, La Fábrica Nocturna
Festivali i nagrade
Berlinale 2018 – Silver Bear for Best Actress, Silver Bear – Alfred Bauer Award, FIPRESCI Award, Teddy Reader’s Award