Pitching radionica Industrije Mladost!

U audiovizualnom sektoru postoji mnogo dobrih projekata od kojih će samo neki biti realizirani. Prezentacija je stoga jedan od selekcijskih aparata. Ne radi se samo o retoričkim vještinama; za dobar pitch važno je i dobro poznavanje svog projekta: snažnih strana, slabosti, je li priča vođena likom ili fabulom i sl. Autor tako pokazuje budućim partnerima spremnost da se nosi s problemima ako ili kad nastanu. Osim dobrog poznavanja projekta, postoji i vremenski okvir. Stoga postoji i izraz elevator pitch koji se odnosi na kratko vrijeme prezentacije projekta i na činjenicu da pozornost treba znati zadržati.

 

Voditelji radionica

Philippe Avril

S prvom produkcijskom kućom Les Films de l’Observatoire, a potom i s Les Films de l’Étranger, koju je osnovao s Franciscom Villa-Lobosom, suproducirao je mnoge međunarodne hitove. Neki od njih su Eureka (2000.) redatelja Shinjija Aoyame, Jarak (2010.) Wanga Binga, Mladost u maršu (2006.) Pedra Coste, 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana (2007.) Christiana Mungiua, dobitnika Zlatne palme, Left Foot Right Foot (2013.) Germinala Roauxa, Sezona lova (2017.) Natalije Garagiole, koji je prikazan i na ZFF-u, Ne diraj me (2018; Zlatni medvjed) redateljice Adine Pintilie i dr. Suproducirao je i film Manta Ray (2018.) redatelja Phuttiphonga Aroonphenga koji se ove godine prikazuje u glavnom programu ZFF-a. Od 1989. producirao je 44 dugometražna umjetnička filma, od čega sedamnaest prvijenaca.

Čedomir Kolar

Diplomirao je filmsku produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Beogradu. Od 1991. godine producent je za produkcijsku kuću Noé u Parizu. Radio je na filmovima kao što su Prije kiše (1994.) Milče Mančevskog (nominacija za Oscara), Ničija zemlja (2001.) Denisa Tanovića (Oscar za najbolji film na stranom jeziku) i dr. Godine 2003. s redateljem Denisom Tanovićem i kolegom producentom Marcom Baschetom osnovao je novu produkcijsku kuću sa sjedištem u Parizu A.S.A.P. Films. Otad je producirao mnoštvo filmova, od kojih je jedan od najnovijih Fokstrot (2017.) Samuela Maoza (prikazan na ZFF-u 2017.).

 

 

Inja Korać

Diplomirala je politologiju i novinarstvo na FPZG-u u Zagrebu i magistrirala produkciju na Medijskoj poslovnoj školi u Španjolskoj. Producentica je programa Industrija ZFF-a, programska koordinatorica i selektorica Motovun Film Festivala i selektorica tinejdžerskog programa Beldocsa u Beogradu. Radila je kao voditeljica programa i producentica Dokukina, koordinirala je distribuciju Restart Label, a trenutačno vodi distribuciju Motovuna. Praksu je odradila u Londonu (Dogwoof). Od 2011. god. vanjska je suradnica HRT-a. Članica je Hrvatskog udruženja producenata.