Dječja kreativna radionica: Moja prva videoigra

17.11. | SUBOTA | HUB385
18.11.| NEDJELJA| HUB385
Petračićeva ulica 6
zatvoreno za javnost
prijave na mail inja@zagrebfilmfestival.com

 

Radionica želi naučiti najmlađe polaznike kako se rade videoigre i to na vrlo jednostavan način. U podučavanju se koristi jednostavni softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u jednostavnu interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. To je način programiranja koji ne traži kompliciranu sintaksu modernih programskih jezika nego uči programiranje kroz slaganje jednostavnih, uzročno-posljedičnih elemenata. Nakon radionice polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu.

voditelj radionice

Andrej Jovanović

Zaljubljenik u videoigre od malih nogu, ima samo jednu viziju – kreirati nešto značajno za buduće generacije. S iskustvom u održavanju sustava i dizajnu polako se počeo baviti i onim što ga najviše zabavlja, spajanjem svog kreativnog kaosa u videoigre. Smatra da je izrada igara praktična primjena svega što naučimo u životu. Andrej je diplomirao na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (TVZ), smjer informatički dizajn. Radio je na nekoliko projekata izrade videoigara, a trenutačno radi kao administrator sustava u informatičkoj tvrtki.

ukratko o HUB-u

HUB

HUB385 je dom mladim developerima, kreativcima, inovatorima i poduzetnicima. Promičemo inovacije, suradnju i razmjenu svih znanja. U suradnji s različitim partnerima organiziramo konferencije, radionice, meetupe, programerske maratone (tzv. hackathone), panele, presice, promocije novih proizvoda i razna druga događanja iz područja tehnologije, komunikacija i inovacija. Kao podržavajuća platforma povezujemo i ojačavamo sve zainteresirane ljude željne novih znanja i prilika za zajednički rad na raznim tehnološkim projektima.